Što je ljubav? Pitanje koje si je većina nas postavila barem jednom u životu… Anđela i Davor odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje mogućih odgovora na to pitanje. Na putovanju su razgovarali s više od 200 ljudi u preko 30 zemalja na 6 kontinenata. A po povratku doma, pretvorili su ovo inspirativno iskustvo u dokumentarni film i knjigu koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću.

Dva iskusna svjetska putnika, Anđela i Davor, upoznali su se zahvaljujući zajedničkoj strasti. Kad su se, nakon tri godine veze, odlučili vjenčati, jedino što je imalo smisla bilo je da i svoj medeni mjesec provedu radeći ono što najviše vole – putuju. Godinu dana, od siječnja do prosinca 2019., putovali su svijetom intervjuirajući različite parove, samce i kolektive o značenju ljubavi. Razgovarali su s “friškim” parovima, kao i s onima koji su proslavili dijamantnu obljetnicu, razgovarali su s gay i heteroseksualnim parovima, s ljudima koji žive u tradicionalnim poligamnim, kao i s onima koji imaju moderne, poliamorne veze. Razgovarali su s ljudima koji su se vjenčali sami za sebe, kako i s onima koji su se razveli, ljudima čiji su supružnici preminuli i onima koji još uvijek tragaju za srodnom dušom, s onima koji nikada nisu našli ljubav i onima koji su u ljubavi našli sve. Svima njima postavljali su sličan set pitanja – kako su se upoznali, kako su se osjećali na početku veze, kako bi sada opisali svoje osjećaje, što očekuju od svojih partnera i partnerica, koje su njihove snage, koje su im slabosti, kako pristupaju problemima i izazovima i na kraju – što za njih znači ljubav. Osim toga, razgovarali su i sa znanstvenicima koji istražuju koncept ljubavi u različitim poljima, od neuroznanosti do psihologije.

Na Valentinovo 2021. godine, više od godinu dana nakon povratka s putovanja, knjiga ‘Ljubav oko svijeta’ izašla je u prodaju i brzo osvojila srca čitatelja i čitateljica diljem Hrvatske.

U lipnju 2021., održana je premijera filma ‘Ljubav oko svijeta’, a film je zatim krenuo na turneju po Hrvatskoj i šire, puneći gledališta i oduševljavajući publiku na svakoj projekciji.