Što je ljubav? Pitanje koje si je većina nas postavila barem jednom u životu… Anđela i Davor odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje mogućih odgovora na to pitanje. Na putovanju su razgovarali s više od 200 ljudi u preko 30 zemalja na 6 kontinenata. A po povratku doma, pretvorili su ovo inspirativno iskustvo u dokumentarni film i knjigu koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću.

Godinu dana putovali su svijetom intervjuirajući različite parove, samce i kolektive o značenju ljubavi. Razgovarali su s “friškim” parovima, kao i s onima koji su proslavili dijamantnu obljetnicu, razgovarali su s gay i heteroseksualnim parovima, s ljudima koji žive u tradicionalnim poligamnim, kao i s onima koji imaju moderne, poliamorne veze. Razgovarali su s ljudima koji su se vjenčali sami za sebe, kako i s onima koji su se razveli, ljudima čiji su supružnici preminuli i onima koji još uvijek tragaju za srodnom dušom, s onima koji nikada nisu našli ljubav i onima koji su u ljubavi našli sve. Svima njima postavljali su sličan set pitanja – kako su se upoznali, kako su se osjećali na početku veze, kako bi sada opisali svoje osjećaje, što očekuju od svojih partnera i partnerica, koje su njihove snage, koje su im slabosti, kako pristupaju problemima i izazovima i na kraju – što za njih znači ljubav. Osim toga, razgovarali su i sa znanstvenicima koji istražuju koncept ljubavi u različitim poljima, poput neuroznanosti, biologije, psihologije, sociologije i antropologije.

Knjiga ‘Ljubav oko svijeta’ izašla je u prodaju godinu dana nakon putovanja i ubrzo osvojila srca čitatelja i čitateljica diljem Hrvatske.

Nedugo kasnije, održana je i premijera filma ‘Ljubav oko svijeta’, a film je zatim krenuo na turneju po Hrvatskoj i šire, puneći gledališta i oduševljavajući publiku na svakoj projekciji.


Potpuna priča

Za potpunu priču ‘Ljubavi oko svijeta’, istražite i knjigu i film, koji se međusobno komplementiraju i tek zajedno grade nevjerojatni mozaik ovog jedinstvenog projekta!

Knjiga ‘Ljubav oko svijeta’ navigira kroz povijest i evoluciju ljubavi oslanjajući se na intervjue sa znanstvenicama te tako prezentira perspektive i teorije o ljubavi iz neuroznanosti, psihologije, biologije, antropologije, sociologije i filozofije. Svako poglavlje knjige bavi se drugačijim aspektom ljubavi, poput braka, romantičnom ljubavi, identitetom u ljubavi i budućnosti ljubavi te ih istražuje kroz stvarne ljubavne priče. Kroz fotografije i kratke opise, knjiga također predstavlja sve parove, pojedince i kolektive intervjuirane tokom projekta.

Film ‘Ljubav oko svijeta’ fokusira se na manji broj ljubavnih priča te ih prati dubinski. Za razliku od knjige, film ne predstavlja znanstvene teorije o ljubavi nego prepušta stvarnim ljudima i njihovim iskustvima da nas vode kroz sve faze svojih odnosa, tako sačinjavajući jednu kompleksnu priču o ljubavi koja svjedoči da je ljubav ono u čemu se svi možemo pronaći i što nas sve povezuje, neovisno o našim razlikama.

KUPI KOMPLET